منوی اصلی


نویسندگان


آرشیو موضوعی

سلسله گیاهان

بازدانگان اوندی

نهانزادان اوندی

غیر اوندی

نهان دانگان اوندی

سلسله جانوران

پستانداران

ماهیان

دوزیستان

بندپایان

خزندگان

پرندگان

اشهلمانت ها

جانوران دریایی خطرناک

سلسله اغازیان

سلسله قارچ ها

سلسله باکتری ها

علمی

بیماری ها

آنزیم

پروتئین

ویتامین

هورمون

با دانشمندان

انگل شناسی

اجزای سلول

شگفتی های افرینش

تازه های علم

لینک دوستان

گروه آموزشی دانشمندان جوان

حس دلتنگی

یااباصالح المهدی

تازه های علمی

زیست شناسی همدان

انجمن زیست شناسان دانشگاه پیام نور شوشتر

دانش سرا

انجمن زیست شناسی دانشگاه پیام نور زاهدان

موفقیم ما

زیست شناسی جهان هستی

کیت اگزوز

زنون قوی

چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان زیست شناسی و آدرس sonia.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





قالب بلاگفا

آمار بازدید

» تعداد بازديدها:
» کاربر: Admin


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 990
بازدید کل : 36875
تعداد مطالب : 130
تعداد نظرات : 120
تعداد آنلاین : 1



آرشیو ماهانه


پیوند های روزانه


لوگوی ما

زیست شناسی


لوگوی دوستان


بر چسب ها




علایم و درمان سرطان استخوان را بهتر بشناسید

26 / 11 / 1390

سرطان استخوان نسبت به سرطان های ریه، سینه و معده، جزو سرطان های نادر محسوب می شود. این سرطان دو شکل اولیه و ثانویه دارد. سرطان اولیه استخوان از خود استخوان نشأت می گیرد که نادر است اما سرطان ثانویه، سرطانی است که از یک ارگان سرطانی دیگر به سمت استخوان متاستاز پیدا کرده است. دکتر علی یعقوبی جویباری متخصص رادیوتراپی- آنکولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان این مطلب به خراسان می گوید: طبق آمارها شیوع سرطان اولیه استخوان ۲ در هزار نفر است و در مقابل سرطان ثانویه بسیار شایع است و مبتلایان به سرطان های سینه، پروستات، ریه، کلیه، تیروئید و برخی از سرطان های دستگاه گوارش ممکن است به سرطان استخوان هم مبتلا شوند.

انستیتو سرطان آمریکا اعلام کرده است که سالانه در این کشور ۳ هزار نفر به سرطان اولیه استخوان مبتلا می شوند که شانس بقای بیشتر مبتلایان یک تا ۱٫۵ سال است و سالیانه ۱۸۰۰ نفر از آن ها فوت می کنند. این نوع سرطان ممکن است در بافت استخوان، غضروف، عضلات و مفاصل مجاور استخوان مشاهده شود و شیوع یکی از انواع آن تحت عنوان «سارکوما یوئینگ» در دهه دوم زندگی بیشتر گزارش می شود.

نوع دیگری از سرطان اولیه استخوان تحت عنوان «استئوسارکوما» در دهه دوم و پنجم زندگی اتفاق می افتد و بیشتر مبتلایان در این ۲ دهه از زندگی خود دچار بیماری می شوند. دکتر یعقوبی با اشاره به این که این سرطان بیشتر در اندام های انتهایی بدن رخ می دهد، توضیح می دهد: سالیان سال تنها راه مبارزه با سرطان قطع عضو بیمار بود.

همزمان با پیشرفت علم پزشکی درمان های جدید باعث شد اندازه تومور کوچکتر و جراحی حفظ اندام برای بیمار انجام شود. نتایج مطالعات نشان می دهد که در ۹۰ درصد موارد حفظ ارگان امکان پذیر است. نکته این جاست که متاستاز سرطان استخوان به ریه اتفاق می افتد و بر اساس تشخیص زودهنگام یا دیرهنگام، درمان های تسکینی یا موضعی انجام می شود.

اگر سرطان اولیه متاستاز پیدا نکرده باشد، به این معناست که در مرحله ۲ یا ۳ تشخیص داده شده است و درمان با شیمی درمانی، جراحی و رادیوتراپی آغاز می شود. گاهی درگیری استخوان در قسمت هایی از بدن رخ داده است که امکان جراحی وجود ندارد مثل استخوان لگن که در این مورد فقط شیمی درمانی و رادیوتراپی انجام می شود.سرطان استخوان معمولا به صورت درد خود را نشان می دهد اما توده های لگنی چون فضای بیشتری برای رشد دارد، درد کمتری بروز می کند و دیرتر تشخیص داده می شود. شیوع سرطان استخوان معمولا در استخوان های بلند است و استخوان ران بیشتر از دیگر استخوان های بدن درگیر سرطان اولیه می شود. ابتدا و انتهای استخوان ران مستعد ابتلا به سرطان استخوان از نوع استئو سارکوما و سارکومایوئینگ است.

همچنین تشخیص سرطان ثانویه استخوان در مبتلایان به سرطان بسیار ضروری است. عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که زنان مبتلا به سرطان سینه و مردان مبتلا به سرطان پروستات بیشتر در معرض متاستاز سرطان به استخوان قرار دارند، می گوید: مبتلایان به سرطان های ریه، کلیه، پانکراس و تیروئید ممکن است در سیر بیماری به سرطان ثانویه استخوان هم مبتلا شوند. طبیعی است که درمان این دسته از مبتلایان با درمان سرطان اولیه استخوان متفاوت است و بیشتر مبتلایان در مرحله ۴ بیماری قرار دارند. در نتیجه جراحی برای این بیماران توصیه نمی شود و از درمان های تسکینی استفاده می شود. برای کاهش درد بیماران نیز رادیوتراپی تجویز می شود و برای مبتلایان به سرطان سینه که به درگیری استخوان انجامیده است و مبتلایان به سرطان پروستات، هورمون درمانی انجام می شود زیرا این ۲ عضو تولید کننده هورمون است و با کنترل هورمون، متاستاز استخوانی قابل کنترل است. در صورتی که بیمار درد زیادی داشته باشد تلاش می شود با رادیوتراپی درد بیمار کنترل شود. به طور کلی جراحی در درمان سرطان ثانویه استخوان جایگاهی ندارد.

همچنین می توان با تزریق ماهیانه «دیسفوسفونات» شدت درگیری استخوان را کاهش داد. در مبتلایان به سرطان پروستات اگر درگیری استخوان بسیار وسیع باشد، با تزریق داروهای رادیواکتیو داخل رگ درد بیمار کنترل می شود.

در مبتلایان به سرطان تیروئید نیز با ید رادیواکتیو درگیری استخوان مهار می شود و برای تسکین درد بیماران رادیوتراپی تجویز می شود.دکتر یعقوبی با بیان این که معمولا در سرطان هایی که در سن پایین رخ می دهد، ژنتیک نقش مهمی دارد، ادامه می دهد: سندروم های ژنتیکی خاصی که به فرد به ارث رسیده در بیشتر موارد علت اصلی ابتلای فرد به سرطان اولیه استخوان در سنین پایین است. همچنین عفونت های مزمن و شکستگی های متعدد ممکن است در طول زمان به سرطان اولیه استخوان منجر شود اما به طور کلی عوامل خطر مستقیمی که بتوان مانند سرطان های دستگاه گوارش آن را در بروز سرطان استخوان سهیم دانست، ثابت نشده است و سندروم های ژنتیکی مهم ترین عامل ابتلا به این نوع سرطان محسوب می شود.وجود توده دردناک در اندام ها یکی از علایم سرطان استخوان است. این توده ممکن است قابل لمس باشد و گاهی هم به علت قرار گرفتن در لگن قابل لمس نیست. در بیشتر موارد توده ها خوش خیم است. پزشک می تواند براساس علایم موجود نسبت به خوش خیم یا بدخیم بودن توده ها اظهارنظر کند.

پزشک باید بررسی کند که سرعت رشد توده چقدر است آیا توده دردناک است یا خیر، سطح روی توده زخمی است یا خیر. چسبندگی دارد یا حرکت می کند، شبیه آن جای دیگری از بدن وجود دارد یا خیر. اگر نمونه بافتی مورد نیازاست، معمولا با نمونه سوزنی، نمونه برداری انجام و بیماری به طور قطعی تشخیص داده می شود.

گاهی ممکن است توده گسترش دور دست پیدا کرده باشد بنابراین برای این که مطمئن شویم متاستاز ریه رخ نداده است از سینه بیمار عکس برداری و پس از آن مراحل درمانی طی می شود.وی ادامه می دهد: توصیه اکید ما به مبتلایان به سرطان این است که اگر علایمی از تغییر شدت درد و نوع درد دارند باید از نظر ابتلا به سرطان استخوان تحت معاینه قرار بگیرند. مکان تومورهای سرطان ثانویه استخوان در ستون فقرات و لگن است. بنابراین اگر بیماران از ناحیه پشت احساس درد کردند باید درباره ابتلا به این نوع سرطان تحت معاینه قرار بگیرند. گاهی تومورهای این ناحیه ممکن است به شکستگی در ستون فقرات یا فشار به نخاع بینجامد که در مورد آخر یکی از جراحی های اورژانسی آنکولوژی پیش می آید. جراحی برای برداشتن فشار از طناب نخاعی انجام می شود و اگر تاخیری به وجود بیاید منجر به قطع نخاع می شود و براساس مکان تومور بیمار ممکن است کنترل اندام دست و پا یا کنترل ادرار را از دست بدهد. بنابراین ظرف ۲۴ تا ۷۲ ساعت باید جراحی اورژانسی برای این دسته از بیماران انجام شود.

منبع: www.apam.ir



:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 13:15



هرلر

24 / 7 / 1390

 

هرلر (گاریگولیسم )
این بیماری ناشی ازعدم سوخت وسازماده قندی موکوپولی ساکارید می باشد.این ماده یکی ازکربوهیدراتها می باشد
کربوهیدراتها معمولاً درقندها،درنشاسته ودرگیاهان وسبزیجات دیده می شود.
خصوصیات:
·          قدکوتاه
·          شکم بزرگ
·          اشکال دراستخوانها بخصوص ستون فقرات
·          ابروی پهن وبه هم پیوسته
·          بینی پهن
·          لبها بویژه لب پایین کلفت وآویزان است
·          عقب ماندگی ذهنی در20درصدموارد دیده می شود و معمولاً درحد شدید است.
·          قلب بزرگترازحدطبیعی است
·          عقب ماندگی بااختلال رفتاری همراه است.یعنی کودک به کارهای خطرناک وخراب کردن اشیاء دست می زند.
توضیح:
ازطریق رژیم غذایی تاحدی می توان ازاین بیماری پیشگیری کرد ولی دراکثرموارد رژیم غذایی چندان موثرواقع نمی شود زیرااکثرغذاهاحاوی کربوهیدراتها هستندونمی توان همه غذاها راقطع کرد.
راه ورود به بدن و کنترل بیماری:
انجام غربالگرى در کشور‌هاى پيشرفته براى تشخيص زود هنگام اين بيمارى از هيپوتيروئيدى نوزادى جلوگيرى مى کنداين بيمارى در صورت تشخيص به موقع 100% قابل درمان مى باشد در حالى که در صورت عدم تشخيص فرد را به يک موجود عقب مانده جسمى و ذهنى غير قابل برگشت تبديل مى کند.خوشبختانه اين غربالگرى در کشور ما نيز در حال انجام مى‌باشد فاکتورهای ژئوژنیک جهت کنترل بیماری: خصوصیات شیمیایی ید تأثیر مشخصی روی شیوع بیماری IDD دارد.گیاخاک های غنی از مواد آلی نیز نقش مهمی در گونه زایی و تحرک ژئوشیمیایی عنصر ید دارند. همچنین ید توسط گیاخاک جذب می شود، در نتیجه خاک های غنی از مواد آلی ید بسیاری دارند.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: هرلر,

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 1:49



میکزودم کودکان و بالغین

24 / 7 / 1390

علایم کم کاری تیروئید در بزرگسالان و کودکان
کم کاری تیروئید به بیماری ای اطلاق می شود که غده ی تیروئید شما مقادیر کافی از هورمون های مهم و اختصاصی این غده را، تولید نکند.
زنان، به ویژه زنان بالای 50 سال، احتمال بیشتری دارد که به کم کاری تیروئید مبتلا گردند.
باید بدانید که به دلیل فعالیت های مرتبط با هورمون های مترشحه از تیروئید، کم کاری تیروئید تعادل طبیعی واکنش های شیمیایی بدن تان را مختل می کند.
کم کاری تیروئید در مراحل اولیه ، به ندرت سبب ظهور علایم بیماری می شود ولی در اغلب مواقع، کم کاری تیروئید درمان نشده می تواند سبب ایجاد شماری از اختلالات در سلامتی گردد؛
خوشبختانه برای تشخیص کم کاری تیروئید آزمایش های دقیق سنجش عملکرد تیروئید در دسترس هستند و درمان کم کاری تیروئید با هورمون های تیروئید صنعتی معمولا راحت، ایمن(وقتی که دوز مناسبی از دارو مصرف شود) و موثر است.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: میکزودم کودکان و بالغین,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 1:41



نشانگان ترنر

24 / 7 / 1390

نشانگان ترنر(Turner Syndrome) به اختصار TS.
نارسائی غدد جنسی
دکتر هنری ترنر، کسی بود که براینخستین بار در سال ۱۹۳۸ به شرح مشکلی پرداخت که نشانه های رایج آن را در بعضی ازبیماران مونث خود مشاهده نموده بود. اما ارتباط آن با ناهنجاری کروموزومی تا سال۱۹۶۰شرح داده نشد.
سندرم ترنر بیماری کروموزومی ارثی که در زنان پیش می آید. زنان با سندرم ترنر عملکرد تخمدانی ندارند و ویژگی سندرم ترنر شامل وب گردنی، لنفوادما دست و پا، نقص قلبی، مشکل کلیوی و استخوان بندی غیرطبیعی می باشد. کروموزوم X  در ارتباط سندرم ترنر است.درمان آن روی علائم سندرم توجه می کند.
سندرم ترنر بیماری کروموزومی که مرتبط با کروموزوم X است.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: نشانگان ترنر,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 1:30



کم کاری تیروئید

23 / 7 / 1390


کم کاری تیروئید (هیپو تیروئیدی(Hypotyroidism

هیپو تیروئیدی یا کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد کهغدهتیروئیدمیزانهورمون تیروئیدی(بخصوص هورمونT4)، کمتراز حد طبیعی تولید کند. نتیجه این اتفاق کاهش بسیاری از فعالیتهای بدن است. هورمون T4 عملکردهای اساسی بدن را از قبیل ضربان قلب ، هضم غذا ، رشد فیزیک و ذهنی تنظیممی‌کند. گرچه کم کاری تیروئید می‌تواند موقتی باشد، ولی معمولاً یک وضعیت دائمیاست. برخی مطالعات نشان می‌دهند که 10 درصد زنان و 3 درصد مردان کم کاری تیروئیددارند.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: کم کاری تیروئید ,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:59



راشیتیسم یا نرمی استخوان

23 / 7 / 1390

 راشیتیسم یا نرمی استخوان

یک بیماری استخوانی در بچه ها است که موجب ضعیف شدن استخوان، پاهای پرانتزی و تغییر شکل در اندام ها می شود.
در این بیماران به دلایلی کلسیم، فسفر یا ویتامین دی به اندازه ی کافی در اختیار تولید استخوان قرار نمی گیرد.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا هستند؟
افراد زیر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به نرمی استخوان هستند:* شیر مادر ویتامین دی زیادی ندارد پس اگر بچه ای به مدت طولانی فقط از شیر مادر تغذیه کند و از مکمل ویتامین
D استفاده نکند ممکن است در خطر ابتلا به راشیتیسم باشد.
1.       مصرف کم کلسیم
2.       قرار نگرفتن در معرض تابش آفتاب: ویتامین دی در پوست بدن انسان و با تابش نور آفتاب ساخته می شود. پس تابش ناکافی نور خورشید می تواند زمینه ساز راشیتیسم باشد.
3.       کسانی که پوست تیره دارند نیاز به نور بیشتری برای ساخت ویتامین دی دارند و در نور کم بیشتر در معرض کمبود ویتامین دی قرار می گیرند.
4.       کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند به علت مصرف ناکافی لبنیات می توانند در معرض خطر این بیماری قرار بگیرند.
علائم راشیتیسم یا نرمی استخوان

مهم ترین آن ها عبارت هستند از
:
5.        خواب آلودگی
6.        شلی و ضعف عضلانی
7.        تاخیر در رشد
8.        پای پرانتزی
9.        مچ دست کلفت.
در موارد شدید ممکن است شکل قفسه ی سینه ی بچه تغییر کند.
تشنج هم از دیگر علائم حالات شدید بیماری است.
پزشک معالج بعد از معاینه ی بیمار، از رادیوگرافی استخوان ها و آزمایشات خون برای کمک به تشخیص استفاده می کند.

درمان نرمی استخوان
درمان این بیماری با تجویز کلسیم و ویتامین
D است. معمولا چند ماه طول می کشد تا وضعیت بیمار به حد طبیعی برسد. بسیاری از تغییر شکل های اندام مانند پای پرانتزی با درمان دارویی خود به خود خوب می شوند.
در حالات شدید تغییر شکل استخوان ها ممکن است برای درمان، به جراحی نیاز باشد.
با این حال بعضی تغییر شکل های استخوانی که در لگن یا قفسه ی سینه به وجود می آید و یا مشکلات قدی که برای بیمار به وجود آمده ممکن است برای همیشه برای وی باقی بمانند.

پیشگیری از بروز راشیتیسم
با انجام اقدامات زیر می توان مانع از بروز بسیاری از موارد بیماری شد:
1.       در بچه هایی که فقط شیر مادر مصرف می کنند باید روزانه ویتامین D به صورت قطره ی مکمل استفاده کنند. اگر مادر شیرده هم ویتامین دی بیشتری مصرف کند میزان آن در شیر وی بیشتر می شود.
2.       بچه ها نیاز دارند تا روزی دو لیوان شیر مصرف کنند. این مقدار در نوجوانان باید به روزی 3 تا 5 لیوان افزایش پیدا کند.
3.       در بچه هایی که به شیر حساسیت دارند باید کلسیم را به صورت مکمل های غذایی به بچه داد.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: راشیتیسم یا نرمی استخوان ,

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 21:0



کرتینیسم

19 / 6 / 1390

کرتینیسم
بیماری کرتینیسم (Cretinism) نوعی بیماری است که به علت وجود هیپوتیروئیدی از زمان تولد روی می‌دهد.
وجود هیپوتیروئیدی از زمان تولد اغلب ناشی از کمبود ید در دوران جنینی است که موجب عقب افتادگی ذهنی و جسمی نوزاد می‌گردد.
این عقب ماندگی به علت اختلال درترشح تیروکسین ازتیروئید بوجودمی آید.هورمون تیروکسین علاوه برکمکی که به رشد طولی استخوانها می کند دررشد سلولهای مغزنیزدخالت دارد.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: کرتینیسم,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:58



سندرم کوشینگ

19 / 6 / 1390

نشانه های این بیماری:

 بیشتر مبتلایان :
·         بالاتنه چاق
·         صورت دایره ای یا به عبارت بهتر صورت به شکل ماه( دایره، قرمز) می شود
·         افزایش چربی در ناحیه گردن و به طور کلی در اثر انباشته شدن چربی در بین شانه ها مانند بوفالو می شوند
·         دست و پای ضعیف دارند
·         در بچه ها علاوه بر موارد ذکر شده کمی رشد نیز یکی از علامت ها می باشد


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: سندرم کوشینگ,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:56



سندرم سروتونینی و کریز کارسینوئید

19 / 6 / 1390

سندرم سروتونینی و کریز کارسینوئید
این دو الگوی بالینی خطرناک  بعلت زیادی سروتونین پدید می آید، اولی بعلت افزایش سروتونین مغز و دومی در اثر افزایش سروتونین خون تولید می شود.
سروتونین(۵Hydroxytriptamine) ترکیب مونوآمینه مشتق از تریپتوفان بوده ویک انتقال دهنده عصبی می باشد.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: سندرم سروتونینی و کریز کارسینوئید,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:55



سرطان خون

19 / 6 / 1390

تعریف سرطان خون 

مغز استخوان ماده ای نرم و اسفنجی شکل است که داخل استخوانهایافت می شود. این ماده حاوی یاخته ‌هایی است که یاخته‌ های مادر یا سلول پایه (Stem cell) نامیده می شود و وظیفه آنها تولید یاخته‌ های خونی است.
 سرطان خون یا لوسمی ( لوکمی) ريشه در زبان لاتين به معنایخون سفيد دارد در بیماری سرطان خون، مغز استخوان مقدار بسیار زیادی از سلولهای سفیدخون غیرعادی تولید می‌کند. این سلولها با سلولهای خون نرمال و عادی متفاوت هستند ودرست عمل نمی‌کنند. درنتیجه، تولید سلول‌های سفید خون طبیعی را متوقف کرده وتوانایی فرد را در مقابله با بیماری‌ها از بین می‌برند. سلول‌های لوکمی همچنین برتولید سایر انواع سلول‌های خونی که توسط مغز استخوان ساخته می‌شود از جملهگلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را به بافت‌های بدن می‌رسانند، و همچنین پلاکت‌هایخونی که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند، نیز فشار می‌آورد. سرطان خون یکی از چهارسرطان شایع کودکان است


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: سرطان خون,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:54



رده‌بندی بیماریها

19 / 6 / 1390

 

رده‌بندی بیماریها
 
1.      بیماریهای مسری
یکی از وسیعترین گروه بیماریها، بیماریهای مسری هستند کهعوامل بیماری زا مثلباکتری،قارچ،ویروس،انگلو ... مسبب این دسته از بیماریهامی‌باشند.
بیماریهای انگلی جزو بیماریهای مسری نیستند؛ اما بیشتر با این دسته ازبیماریها مرتبطند. بیماریهای انگلی را پروتوزوآ وکرمایجاد می‌کند.
از جمله بیماریهای مسری عبارتند از: آنفلوانزا،مالاریا،وبا،حصبه،اسهالخونی،سرخک،آبلهمرغان‌،طاعون،سل،بیماریهای مقاربتی،ایدز،سارس(ناهنجاری شدیددستگاه تنفسی)،هپاتیت،یرقان و ... .
2.      بیماریهای ژنتیکی
بیماریهای ژنتیکی، دسته دیگری هستند که بهدلیل حضور یا عدم حضور یکژنخاص درDNA،ایجاد می‌شوند. از جمله بیماریهای ژنتیکی عبارتند از: هموفیلی،کمخونی،تالاسمی،سندرم داون،کور رنگی،شب کوریو ... .
3.      بیماریهای سمی
بیماریهای سمی به دلیل مواجه شدن با مواد سمی موجود درطبیعت حادث می‌شوند. مثلمسمومیت دارویی،مسمومیت غذایی،مار گزیدگی،زنبور گزیدگیو ... .
4.      بیماریهای ناشی از سوء تغذیه
این بیماریها به دلیل فقدان یا کمبود موادمغذی در رژیم غذایی افراد بوجود می‌آید. بیماریهایبری بری،اسکوروی،راشیتیسم(نرمی استخوان)کمخونی ناشی از فقر آهن،پوکیاستخوانو ... از جمله بیماریهای ناشی ازسوءتغذیههستند.
5.      بیماریهای خودایمنی
بیماریهای ناشی از عملکرد غیر عادی سیستم ایمنی، بهدلیل حمله دستگاه ایمنی بدن به بافتهای خود بدن اتفاق می‌افتد. اسکلرودرما،سفت شدگی بافتهاو ... از این دسته‌اند.
6.      بیماریهای روانی
بیماریهایی هم وجود دارند که صرفاً زاییده افکار و عقایدشخصی هستند، مثل پاره‌ای از بیماریهای روانی. عمده ناهنجاریهای عصبی و بیماریهایروانی عبارتند از: اسکیزوفرنی،ناهنجاری دو قطبی،افسردگیبالینی، ناهنجاری در عمل بلع،جنون،افسردگیپس از زایمان،اضطرابو ... .
7.      بیماریهایی با علل ناشناخته
بیماریهای بسیاری هم وجود دارند که عامل آنهاهنوز ناشناخته است. آلزایمر،سرطان‌،ناهنجاریخستگی مزمنو ... از این رده‌ هستند.
8.      سایر بیماریها
جراحات، آسیب دیدگی، معلولیت‌ها، ناقص الخلقه بودن،سکته،عیوبچشم(نزدیک بینی و دوربینی چشم، آب مروارید)،آرتروزو ... از جمله بیماریهایی هستند که خارج از رده‌بندی اخیر هستند
 دانشنامه ي ازاد ويكي پديا


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: رده‌بندی بیماریها,

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:53



راشیتیسم

19 / 6 / 1390

  راشیتیسم بیماری نرمی استخوان

پاهای هلالی شکل (پرانتزی)
ویتامینD را کلسيفرول گویند که از ویتامینهای محلول در چربی است و از راههای مختلفی به بدن می رسد. اصلی ترین راه تأمین ویتامینD برخورد نور ماوراء بنفش آفتاب و تغییرات پیش سازهای زیر پوستی است. این ویتامین از راه مواد غذایی حیوانی نیز تامین می شود ، در گیاهان نیز پیش سازهای تولید کننده ویتامینD موجود است .

 قرار گرفتن در آفتاب مستقیم حتی به مدت 10 دقیقه در روز، نیاز بدن ما را تامین می کند . این مساله برای کودکان و سالمندان که در منزل نگهداری می شوند و افراد شب کار بسیار اهمیت دارد .


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: راشیتیسم,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:52



التهاب‌ تيروييد

19 / 6 / 1390

 

التهاب‌ تيروييد(تيروييديت‌)
 
تيروييديت‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ غده‌ تيروييد. غده‌ تيروييد يك‌عضو توليد كننده‌ هورمون‌ در قاعده‌ گردن‌، كنار ناي‌ است‌. معمولاً افراد ميانسال‌ 50-30 ساله‌ از هر دو جنس‌ را مبتلا مي‌كند ولي‌ در زنان‌ شايع‌تر است‌. تيروييديت‌هاشيموتو (تيروييديت‌ لنفوسيتيك‌ يا تيروييديت‌ خودايمن‌ نيز خوانده‌ مي‌شود) التهاب‌ مزمن‌ همراه‌ با ارتشاح‌ لنفوسيتي‌ است‌؛ تيروييديت‌ تحت‌ حاد (تيروييديت‌گرانولوماتوز خوانده‌ مي‌شود) معمولاً به‌ دنبال‌ عفونت‌ ويروسي‌ رخ‌ مي‌دهد. انواع‌ نادرتر ديگري‌ نيز وجود دارند.
علايم‌ شايع‌
1.      بزرگي‌، درد و حساسيت‌ به‌ لمس‌ در غده‌ تيروييد
2.      تب‌
3.      دردفك‌ يا گوش‌ (گاهي‌ اوقات(
4.      پركاري‌ تيروييد (ضربان‌ قلب‌ سريع‌، عصبي‌شدن‌، لرزش‌ و كاهش‌ وزن‌ سريع(
علل‌
1.      اختلال‌ دستگاه‌ ايمني‌ (به‌ ويژه‌ تيروييديت‌ هاشيموتو و پس‌ اززايمان‌(
2.      ويروس‌هاي‌ مختلف‌ مثل‌ اوريون‌ و آنفلوانزا
3.      عفونت‌ باكتريايي‌غده‌ تيروييد (نادر(
   عوامل تشديد كننده بيماري
1.      بيماري‌ اخير مثل‌ سل‌ يا هر عفونتي‌
2.      بارداري‌
3.      سابقه‌خانوادگي‌ بيماري‌ تيروييد
4.      سابقه‌ اختلالات‌ تيروييد
پيشگيري‌ خاصي‌ ندارد.
عواقب‌ مورد انتظار
معمولاً با درمان‌ قابل‌ علاج‌ است‌. برخي‌ افراد خود به‌ خودبهبود مي‌يابند. پيگيري‌ منظم‌ پزشكي‌ بعد از علاج‌ مناسب‌ بيماري‌ توصيه‌مي‌شود.
عوارض‌ احتمالي‌
از دست‌ رفتن‌ هميشگي‌ كاركرد تيروييد كه‌ مستلزم‌ جايگزيني‌هورمون‌ تيروييد در تمام‌ عمر است‌.
    درمان
اصول‌ كلي‌
آزمون‌هاي‌ تشخيصي‌ مي‌توانند شامل‌ بررسي‌هاي‌ آزمايشگاهي‌ خون‌،برداشت‌ و اسكن‌ راديونوكلئيد تيروييد و سونوگرافي‌ (نادر) باشند.
دارو درماني‌به‌ نوع‌ تيروييديت‌ بستگي‌ داد.
جراحي‌ براي‌ برداشتن‌ فشار وارد به‌ نواحي‌مجاور گردن‌ يا تخليه‌ آبسه‌ (نادر(
1.      داروهاي‌ ضد تيروييد يا جايگزيني‌ هورمون‌ تيروييد بسته‌ به‌فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري هورمون‌هاي‌ تيروييد شما
2.      مسدود كننده‌هاي‌بتا آدرنرژيك‌ براي‌ سركوب‌ علايم‌ تيروييد پركار
3.      آنتي‌بيوتيك‌ها براي‌ مقابله‌با عفونت‌ در صورت‌ لزوم‌
4.      داروهاي‌ كورتيزوني‌ براي‌ كاهش‌ التهاب‌ (نادر(
5.      آسپرين‌ بادوز بالا براي‌ كمك‌ به‌ كاهش‌ التهاب‌
6.      مسكن‌ در صورت‌نياز
   فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري
به‌ محض‌ بهبودي‌ علايم‌، فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماريطبيعي‌ خود را از سر بگيريد.
رژيم‌ غذايي‌ خاصي‌ ندارد.
اگر شما يا يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌تان‌ علايم‌ تيروييدي‌ راداشته‌ باشيد.
اگر در طول‌ درمان‌ موارد زير رخ‌ دهند:
ـ تب‌ و قرمزي‌ غده‌تيروييد
ـ خستگي‌
اگر دچار علايم‌ جديد و غير قابل‌ توجيه‌ شده‌ايد.
داروهاي‌ مورداستفاده‌ در درمان‌ ممكن‌ است‌ عوارض‌ جانبي‌ ايجاد كنند.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: التهاب‌ تيروييد,

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:50



پلاگر

19 / 6 / 1390

پلاگر ( Pellagra)
 
یک نوع بیماری  است که در اثر کمبود نیاسین  (ویتامین ب۳) به وجود می‌آید. کمبود تریپتوفان  و لوسین  (دو نوع اسید آمینه ) نیز در این بیماری نقش دارند.
همچنین، پلاگر می‌تواند حاصل برخی اختلالات همچون سندرم کارسینویید  باشد که موجب تغییراتی در متابولیسم پروتئین‌ها  می‌شوند.
فردی مبتلا به پلاگر آماس پوست  (درماتیتیس) از علایم این بیماری است.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: پلاگر,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:49



بیماریهای تیروئيد

19 / 6 / 1390

 

تیروئید چیست؟
تیروئید یك غده ی كوچك است كه شبیه یك پروانه است و در قسمت تحتانی گردن واقع شده است. كار این غده این است كه هورمون ترشح كند. هورمونهای تیروئید انرژی را به سلولهای بدن منتقل می‌كنند .
 
چه بیماریهایی تیروئید را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟
شایعترین مشكلاتی كه تیروئید را تحت تاثیر می‌دهند شامل این موارد هستند:
* كم كاری تیروئید ( هایپوتیروئیدی )
* پركاری تیروئید ( هایپرتیروئیدی )
* بزرگی غده ی تیروئید ( گواتر )
* توده های تیروئید
* سرطان تیروئید
*التهاب تیروئید ( تیروئیدیت )
 
كم كاری تیروئید:
وقتی غده ی تیروئید كمتر از حد طبیعی فعالیت كند، یا از بدو تولد ناقص شكل گرفته باشد، یا به وسیله جراحی كل تیروئید یا قسمتی از آن برداشته شده باشد، و یا ید كافی در رژیم غذایی موجود نباشد دیگر نمی‌تواند هورمون كافی تولید كند و به این حالت كم كاری تیروئید گفته می‌شود.
یكی از شایعترین علل كم كاری تیروئید یك بیماری خود ایمنی است كه به آن بیماری هاشیموتو گفته می‌شود. در این بیماری به تدریج پادتن‌هایی بر علیه تیروئید ساخته می‌شود كه تیروئید را تخریب می‌كند و توانایی تولید هورمون را از بین می‌برد.
علائم كم كاری تیروئید معمولا در اثر كاهش متابولیسم بدن ایجاد می‌شود و ممكن است شامل خستگی، افزایش وزن و افسردگی باشد.
 
علائم كم كاری تیروئید:
·         خستگی و فرسودگی
·         كندی حركات و تنبل شدن
·         مشكل در تمركز و فعالیتهای مغزی
·         افزایش وزن بدون علت مشخص
·         پوست خشك خشن و خارش دار
·         خشك شدن، خشن شدن و نازك شدن موها
·         احساس سرما مخصوصا در انتهای دست و پا
·         یبوست
·         گرفتگی عضلانی
·         افزایش تعداد و میزان خونریزی ماهیانه
·         ناباروری و یا سقط جنین
 
پركاری تیروئید:
وقتی تیروئید بیش از اندازه فعالیت كند و هورمون زیادی تولید كند گفته می‌شود كه فرد مبتلا به پركاری تیروئید می‌باشد.
 شایعترین علت پركاری تیروئید یك بیماری خود ایمنی به نام بیماری گریوز است كه در آن بر علیه تیروئید پادتن ساخته می‌شود كه موجب می‌شود سرعت تولید هورمون افزایش یابد.  
علائم پركاری تیروئید:
·         عصبی شدن
·         تحریك پذیری
·         افزایش تعریق
·         نازك شدن پوست
·         نازك و شكننده شدن موها
·         ضعف عضلانی مخصوصا در بالای بازو و رانها
·         لرزش دستها
·         اضطراب و اختلال هراس
·         بی خوابی
·         تپش قلب
·         افزایش حركات روده
·         كاهش وزن علیرغم افزایش اشتها
·         كم شدن تعداد و میزان خونریزی ماهیانه
 
بیماری خود ایمنی تیروئید:
بیشتر اختلالات تیروئید مانند پركاری یا كم كاری تیروئید مربوط به بیماریهای خود ایمنی است. در بیماری خود ایمنی شرایطی ایجاد می‌شود كه بدن توانایی خود در تشخیص بین بافتهای بدن با باكتریها، ویروسها و سایر عوامل بیماریزا  را از دست می‌دهد. به همین دلیل سیستم ایمنی بر علیه این بافتها پادتن می‌سازد و اشتباها به این بافتها حمله می‌كند.
در این بیماریها پادتنی كه علیه تیروئید ساخته می‌شود موجب تخریب تدریجی تیروئید می‌شود و كم كاری تیروئید ایجاد می‌كند و یا موجب می‌شود تا بیش از حد فعال شود و پركاری تیروئید ایجاد شود.
 
گواتر و توده های تیروئید:
برخی اوقات غده ی تیروئید بزرگ می‌شود. ممكن است این حالت در اثر بیماری هاشیموتو، گریوز، یا در اثر كمبود ید یا عدم تعادل هورمونهای تیروئید ایجاد شود. به بزرگی تیروئید گواتر گفته می‌شود.
ممكن است در برخی موارد توده های نرم یا سفت، برجستگی، كیست و یا تومور سرطانی ایجاد شود.
درصد كمی ‌از برجستگیها و توده های تیروئیدی ممكن است سرطانی باشند. سرطان تیروئید نادر است ولی میزان آن رو به افزایش است.
 
التهاب تیروئید:
ممكن است غده ی تیروئید در اثر تاثیر باكتریها یا ویروسها ملتهب شود و تیروئیدیت ایجاد شود.
درمان:
درمان بیماریهای تیروئیدی بستگی به نوع بیماری و شدت آن دارد. درمان دارویی در درمان بسیاری از بیماران نقش مهمی‌دارند. در كم كاری تیروئید بسته به علت آن ممكن است هورمون تیروئید به صورت دارو تجویز شود. در پركاری تیروئید از روشهای مختلفی میزان هورمون زیادی كاهش داده می‌شود. درمانهایی برای التهاب تیروئید و بیماریهای خود ایمنی وجود دارند.
برای درمان سرطان تیروئید معمولا جراحی به كار می‌رود. همچنین جراحی در درمان برخی از موارد گواتر یا بزرگ شدن تیروئید، توده های تیروئیدی و در موارد نادری از پركاری تیروئید به كار می‌رود.
 
 


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: بیماریهای تیروئيد,

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:48



بیماری ویلسون

19 / 6 / 1390

بیماری ویلسون (Wilson’s disease)
 (زوال Hepatolenticular   )
بیماری ویلسون یک اختلال ژنتیکی نادر است که در هر یک میلیون نفر ، یک نفر مبتلا به این بیماری است . اگر پدر و مادر یک ژن غیر طبیعی مربوط به بیماری ویلسون را داشته باشند ، احتمال 25% برای اینکه هر کدام از کودکانشان به این اختلال مبتلا شوند ، وجود دارد ( یعنی بیماری ویلسون یک بیماری ژنتیکی مغلوب است ) .

در بیماری ویلسون سوخت و ساز مس دچار مشکل شده و از راه صفرا دفع نمی شود .
کبد نمی تواند مس اضافی را به داخل صفرا ترشح کند تا از طریق دستگاه گوارش دفع شود


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: بیماری ویلسون,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:47



بیماری‌ آدیسون‌

19 / 6 / 1390

بیماری‌ آدیسون‌ ـ addison's disease
 (نارسایی‌ غده‌ فوق‌ كلیوی‌)
تخریب‌ تدریجی‌ و پیش‌رونده غدد فوق‌كلیوی‌ كه‌ در بالای‌ كلیه‌ها قرار دارند.
غدد فوق‌كلیوی‌ چندین‌ هورمون‌ ترشح‌ می‌كنند كه‌ برای‌ بعضی‌ از كارهای‌ بدن‌ ضروری‌ هستند. این‌ هورمونها كمك‌ می‌كنند تا تعادل‌ مایعات‌ بدن‌ حفظ‌ شود.

آنها همچنین‌ در كارهای‌ زیر نقش‌ دارند:
·         سوخت‌ و ساز قند و پروتئین‌،
·         حفظ‌ فشار خون‌،
·         پاسخ‌ به‌ استرس‌ جسمانی‌.
بیماری‌ آدیسون‌ نادر است‌، اما می‌توان‌ آن‌ را در هر سنی‌ دید. شیوع‌ آن‌ در مردان‌ و زنان‌ تقریباً برابر است‌. باید توجه‌ داشت‌ كه‌ علایم‌ بیماری‌ ممكن‌ است‌ به‌ آهستگی‌ و در طی‌ چند ماه‌ تا چند سال‌ بروز كنند


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: بیماری‌ آدیسون‌ ,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:44



آکرومگالی

19 / 6 / 1390

آکرومگالی
 غده هیپوفیز و عملکرد  ان:
در قاعده مغز و در پشت راه بویایی، غده هیپوفیز تقریبا به اندازه‌ای در حدود یک فندق واقع شده است. برخلاف اندازه کوچک، این غده مهم‌ترین غده درون‌ریز است. این غده به عنوان مرکز کنترل‌کننده بلندمدت رشد، عملکرد روزمره و توانایی تولیدمثل عمل می‌نماید.


:: موضوعات مرتبط: بیماری ها ، ،
:: برچسب‌ها: آکرومگالی,
ادامه ی مطلب ...

نوشته شده توسط سونیا در ساعت 23:39



صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

درباره



هيچ کس نميتواند به عقب برگردد و از نو شروع کند اما همه مي توانند از همين حالا شروع کنند و پايان تازه اي بسازند. اگر انتقادی پیشنهادی دارید یا اشکالی در مطالب بود اطلاع دهید ممنون می شم
tootia_66@yahoo.com


مطالب پیشین

10مخلوق وحشت‌آفرين اعماق
عجیب ترین و زیباترین قارچ های دنیا
جهش های عجیب ژنتیکی در گیاهان
کندترین موجودات زمین
دنیای زیر میکروسکوپ
تمام اتـفاقات بـدن در طـول 24 ساعت شبـانه روز
ویروس ها Virus
زایمان سوسک
استتار موجودات
جنین پنج روزه انسان زیر میکروسکوپ
حشرات زیبا و عجیب
تشریح و مورفولوژی گیاهی
درختی عجیب با میوه های مرگبار
هفتاد درصد ژن های اسفنج دریایی با انسانها مشترک است!
عنکبوت‌های طاووس
عجیب ترین و زیباترین قارچ های دنیا
عکس های جالب و دیدنی از استتار جغدها
پر سر و صداترین حیوان زمین
عکس هايي از زيباترين حشره جهان
زیباترین گونه های ماهیان در جهان




Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by sonia
This Template By Theme-Designer.Com